Echtpaar aangehouden voor poging oplichting in Goes

Stock Politie©StijnEnter

Goes – Maandag 9 juli is een echtpaar uit Goes aangehouden op verdenking van een poging tot oplichting.

Door een koopcontract van een huis te ondertekenen, zonder dat zij daar geld voor hebben, zijn de verkopers ernstig gedupeerd. Deze hebben hiervan aangifte gedaan.

Als het huis van de slachtoffers uit Goes enige tijd geleden te koop komt, dient het echtpaar zich aan als belangstellend. Kort daarop komen de partijen tot overeenstemming en wordt de koop gesloten. Na de ondertekening van het koopcontract ontstaan echter strubbelingen met het overmaken van het geld. De verdachte blijft herhalen dat dit snel geregeld wordt, aangezien hij een grote som geld op zijn rekening gestort krijgt vanwege de verkoop van zijn eigen huis. Intussen hebben de verkopers in goed vertrouwen een andere woning gekocht.

Omdat de overmaking van het geld maar uitblijft en er telkens andere redenen blijken te zijn voor deze stagnering, krijgen de verkopers een onbehagelijk gevoel van de situatie. Eén van de verkopers vertelt het verhaal aan een buurman. Bij deze gaat een lampje branden en vertelt dat er in Goes een oplichtersechtpaar actief is en dat deze met naam en toenaam bij de makelaars bekend is. Als blijkt dat het om dezelfde personen gaat, realiseren de verkopers zich dat zij zijn bedrogen.

Vervolgens is er aangifte gedaan bij de politie. Door de bedrieglijke voorwendsels van de verdachten zijn de verkopers ernstig gedupeerd. Zij moesten de aankoop van hun nieuwe huis annuleren en als boete 10% van de aankoopsom betalen. De 77-jarige man is al eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken en heeft daarvoor een gevangenisstraf uitgezeten. Hij zit nog vast in een politiecellencomplex en wordt binnenkort voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Zijn 73-jarige vrouw is na verhoor vrijgelaten en mag de afhandeling van de zaak thuis afwachten.