Drugs gevonden in auto op A58 bij Rilland

RILLAND – Maandagmiddag zijn twee mannen uit Frankrijk aangehouden op de A58 bij Rilland. Zij worden verdacht van handel in softdrugs.

De bestuurder van het voertuig krijgt op de A58 een stopteken van agenten. Vervolgens wordt de auto naar een parkeerplaats ter hoogte van Rilland gedirigeerd voor een algemene controle. De bestuurder is een 24-jarige man uit Villeneuve D A’scq; de 29 jarige bijrijder is afkomstig uit Frankrijk maar kan zich niet legitimeren. Om er zeker van te zijn dat er geen legitimatiebewijs in de auto ligt, wordt deze grondig doorzocht. Het gezochte document komt niet tevoorschijn. Wel blijkt in een verborgen ruimte in de auto bijna 200 gram hasj te liggen. Omdat de mannen beiden een flink geldbedrag bij zich hebben rijst het vermoeden dat zij zich bezig houden met de handel in softdrugs.

Beide verdachten zijn aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en ingesloten. De auto, de drugs, enkele telefoons en het geld zijn in beslag genomen.