Dode en meerdere gewonden bij verschillende ongevallen op A4 richting Zeeland

Woensdrecht – Bij een verkeersongeval op de A4 (Zeelandweg) kort voor het knooppunt Markiezaat (richting Vlissingen) raakten zaterdagochtend 30 juni 2018 in alle vroegte meerdere mensen gewond.

De weg is richting Zeeland is enige tijd volledig afgesloten geweest. Het ongeval gebeurde rond 05.40 uur. Naar verwachting is de weg nog een groot deel van de ochtend afgesloten voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld. Reizigers richting Zeeland en België wordt geadviseerd de verkeersinformatie van Rijkswaterstaat te raadplegen.

Een personenbusje met daarin 9 inzittenden botste zaterdagochtend 30 juni in de vroege ochtend achterop een vrachtwagen met oplegger. De vrachtwagencombinatie stond met pech op de vluchtstrook. Door de aanrijding raakten alle inzittenden van het busje gewond. Vijf van hen zijn er ernstiger aan toe. Hulpdiensten rukten massaal uit om de gewonden te helpen. Zo kwamen er onder andere twee traumaheli’s naar de plaats van het ongeval. De gewonden zijn naar diverse ziekenhuizen gebracht.Het verkeer richting Zeeland moet rekening houden met ernstig verkeershinder. De weg is vanaf Hoogerheide naar Antwerpen dicht voor politieonderzoek. Dit gaat volgens Rijkswaterstaat waarschijnlijk de hele ochtend duren.

Rijkswaterstaat verwacht in combinatie met de wegafsluiting van de N57, welke om elf uur dichtgaat voor Concert at SEA, veel hinder.

Op het gedeelte A4-Matthemburgweg gebeurde rond 08:40 uur een tweede ongeval. Hierbij raakte een auto een vrachtwagen, waarna deze over de kop sloeg en op zijn kant raakte. De bestuurder bleef hierbij ongedeerd, de bijrijder overleefde de klap niet.

Vanwege de ongevallen op de A4 en het onderzoek hiernaar, is deze op dit moment volledig gestremd. Om het gebied in kaart te brengen is een politiehelikopter onderweg.

Voor een uitgebreid beeldverslag zie; 112Markiezaten.nl