Brandweer rukt uit voor grote brandstapel op woonerf in Rilland

RILLAND – Surveillerende agenten reden zondagavond om ongeveer 20.30 uur over de A 58, ter hoogte van Rilland. Zij zagen dikke zwarte rookpluimen uit de richting van Rilland komen en zijn gaan zoeken naar de bron. Die troffen ze in het buitengebied.

Een groepje van een man of vijftien stonden te kijken naar een vuur met een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante meter. Met een verreiker werd het vuur gevoed. De bestuurder van dat apparaat gooide o.a. pallets, plastic en autobanden op het vuur. Door de agenten is de brandweer terplaatse geroepen om het vuur te blussen.

Door problemen met de watervoorziening (te weinig water in de buurt), bleek de brandweer het vuur niet te kunnen blussen. Met de verantwoordelijke is afgesproken dat zij het vuur zouden laten uitbranden en er geen nieuwe materialen meer zouden opgooien. Proces verbaal is aangezegd, omdat een vergunning om te stoken niet was afgegeven.

Bij het arriveren van zowel de politie als de brandweer werd er direct agressief gereageerd door de aanwezigen. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed hij in hun richting. Daarom gaat de brandweer ook aangifte doen van deze bedreigende situatie.