Brandweer oefent middelbrand in zorgcentrum Ter Weel in Goes

Goes – Op woensdagavond heeft de brandweer van Goes post Troelstralaan en Wolphaartsdijk een oefening gedaan bij Zorggroep Ter Weel aan het Joannaplantsoen in Goes.

Er zou door onderhoudswerkzaamheden brand in de verwarmingsruimte zijn ontstaan. Er was niet bekend hoeveel personen er vermist waren na de evacuatie. Wel is er doorgegeven dat er mogelijk nog twee monteurs in het pand aanwezig konden zijn. De brandweer voerde eerst onder toeziend oog van de bevelvoerder een verkenning uit. De verwarmingsruimte stond volledig vol met rook. De BHV vond twee monteurs in het trappenhuis bij de verwarmingsruimte. Eén monteur was niet aanspreekbaar, en is door de BHV gereanimeerd. De tweede monteur is veilig gesteld. Er werd door de brandweer nog een slachtoffer in de verwarmingsruimte gevonden. Ook hij was niet aanspreekbaar en werd gereanimeerd. Nadat de brandweer de vuurhaard heeft geblust, hebben ze het pand geventileerd om de rook te verwijderen.

De BHV heeft de bewoners van het pand niet geëvacueerd, omdat het om een oefening ging. Wel hebben ze alle handelingen doorlopen die bij een noodsituatie van toepassing zouden zijn. De oefening vond plaats om de samenwerking van de BHV van Ter Weel en de brandweer te versterken. Ook kon de brandweer bij deze oefening het pand beter leren kennen.