Brandweer moet meerdere keren uitrukken voor vreemde lucht in Middelburg en Yerseke

Archief Foto: 112Midden-Zeeland

Middelburg,  Yerseke – De brandweer is zondagavond en maandag meerdere keren ingezet voor een melding van een stankoverlast.

De eerste melding kwam zondag omstreeks 19:40 uur binnen bij de alarmcentrale, een blusvoertuig van de post Rooseveltlaan is met gepaste spoed ter plaatse gestuurd. Aangekomen heeft de brandweer samen met DNWG metingen verricht, na lang zoeken kon de oorzaak gevonden worden. Het bleek te gaan om een lekke gasleiding onder een stoepje. De brandweer en DNWG hebben het lek ruim twee uur na de melding weten te dichten.

Een klein uur na de eerste melding werden de vrijwilligers van Stromenweg opgeroepen voor een ammoniak geur in een woonzorgcentrum. Na een aantal metingen te verrichten bleek de koelkast van een van de bewoners een ammoniak geur te veroorzaken, de brandweer heeft de koelkast uitgeschakeld en buiten gezet.

Maandagochtend omstreeks 11:10 uur is de brandweer van Yerseke opgeroepen voor een gaslekkage aan de Korringaweg te Yerseke. Samen met DNWG heeft de brandweer het lek kunnen dichten.

Quinten Swager

Redacteur