Brandweer haalt met vereende krachten paard uit sloot in Yerseke

Yerseke – Op donderdagavond 25 oktober is er een dier in problemen geraakt aan de Steeweg in Yerseke.

Rond 22:49 uur werd de brandweer van Yerseke opgeroepen voor een dier in problemen aan de Steeweg in Yerseke. Een omstander zag een vreemde bult in het water staan en zag dat dit het dier betrof. Hierop heeft zij de eigenaar van het paard in kennis gesteld.
Daar was een paard in de sloot geraakt. Een omstander is met een waadpak het water in gegaan om een touw aan het hoofdstel van het paard te bevestigen. Daarmee is in eerste instantie geprobeerd het paard op het droge helpen. Dit lukte niet, hierop heeft de brandweer een brandslang om het paard heen gehaald en is met vereende krachten gepoogd het paard op het droge te krijgen. Het paard had weinig krachten meer om mee te werken aan de reddingsactie en zakte steeds dieper weg.

Na een half uur kwam een verrijker van een loonbedrijf uit de omgeving assisteren om het paard uit het water te tillen. Na enige moeite lukte het door middel van de verrijker om het paard uit de sloot te krijgen. Toen de brandweer arriveerde stond het paard al zo’n 45 minuten in het water. Na een ruim half uur hard werk van onder andere de brandweer en ter plaatse gekomen boerenknechten kon het paard uit het water getrokken worden. Een vee-arts zal het paard later onderzoeken naar de gezondheid van het dier.