Brandmelding bij woning in Rilland; bewoner agressief naar pers en omstanders

Rilland- De brandweer is maandagavond 1 oktober kort voor 22:00 uur opgeroepen voor een brandgerucht aan de Bathseweg in Rilland.

Bij een woning aan de Bathseweg woedde brand. Een woning ernaast kreeg door de brand veel rookoverlast en had het huis vol rook. Omdat de brand niet bij hun zelf vandaan bleek te komen, hebben zij de brandweer gebeld. Deze kwam met spoed ter plaatse. Bij de woning aan de Bathseweg heeft iets in brand gestaan wat voor veel rook zorgde. Wat er heeft gebrand is niet bekend. De brandweer heeft de brand geblust en de beide woningen geventileerd.

De woning waar de brand bij woedde is op 26 juni jongstleden gesloten door burgemeester van Egmond van de Gemeente Reimerswaal. Dit in verband drugsgerelateerde activiteiten in het pand. ( Onder andere het aantreffen van een handelshoeveelheid softdrugs, een hennepkweek-en drogerij) Het pand is tot 18 september gesloten geweest.

Volgens omwonenden is de bewoner pas kortgeleden weer teruggekeerd naar zijn woning. Ook staan zij er niet gek van te kijken dat er nu zo snel weer iets aan de hand is bij de woning. Ten tijde van de afhandeling van het incident keerde de bewoner zich tegen omstanders en heeft hij een aanwezig zijnde fotograaf belaagd en geslagen. De politie heeft hierop ingegrepen en de man geprobeerd te kalmeren. Toen de brandweer vertrokken was, en de politie op het punt stond ook te vertrekken kwam de bewoner het pand weer uit en uitte zich wederom agressief tegen omstanders. De politie heeft de man hierop een laatste waarschuwing gegeven waarna de man de woning weer in is gegaan.