‘Boef in de wijk draagt bij aan een grotere heterdaadkracht en alertheid van buurtbewoners’

VLISSINGEN – Op donderdag 15 februari heeft de politie het spel ‘Boef in de Wijk’ gespeeld.

Lex Vroomen, wijkagent van de Vlissingse wijk Paauwenburg heeft het spel georganiseerd en gespeeld met de buurtbewoners. Het spel, ‘Boef in de wijk’ is ontwikkeld om mensen bewust er van te maken wat een verdachte situatie is, en wat voor actie je er op kunt ondernemen.

De wijkbewoners werden vanaf 18:30 uur verwacht in ‘De Bruggerij’ in Vlissingen. Rond 19:00 uur werd het spel geopend door een wethouder van de gemeente Vlissingen. Daarna gingen de mensen de straat op om de boeven te zoeken. De eerste boef werd al snel gevonden. Na de vangst was er een korte bespreking. De persoon wie de boef gevangen had kreeg hiervoor een beloning welke mogelijk werd gemaakt door ZLM Verzekeringen.

Het duurde iets langer voordat de tweede boef gevonden. Deze keer werd de boef gevonden door een hond. De hond werd beloond door de wijkagent en de jacht op de derde boef werd geopend. Het duurde ongeveer 20-30 minuten voordat de derde boef gevonden werd. Na enige tijd werd ook de vierde boef gevangen.

De politie hoopt met dit spel de bewoners van de wijk te leren omgaan met verdachte situatie’s. De bewoners waren zeer positief over het spel. Ook de politie vond het spel zeer geslaagd. De wijkagent zegt de opkomst geweldig te hebben gevonden. Er waren ongeveer 50-60 personen die deelgenomen hebben aan het spel.