Bankpasfraudeurs aangehouden in Middelburg

Middelburg – Donderdagavond hielden agenten in Middelburg, op heterdaad, twee verdachten aan voor het plegen van fraude met een bankpas van een 84-jarige man uit die plaats.

Het slachtoffer werd gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Die vertelde tegen het slachtoffer dat zijn bankrekening geplunderd werd en dat er later iemand aan de deur zou komen om zijn bankpas op te halen. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet helemaal en schakelde een bekende in. Die ging er direct vanuit dat de man opgelicht werd en de politie werd gebeld.

Agenten wachtten vervolgens in de woning van het slachtoffer tot de ‘bankmedewerker’ de pas op kwam halen. Dat gebeurde rond 20.00 uur op donderdagavond 18 augustus. De verdachte werd binnengelaten door het slachtoffer en is in de woning aangehouden door de aanwezige agenten.

Tweede verdachte aangehouden
Andere agenten zochten in de buurt naar een auto waar de verdachte mee naar Middelburg was gereisd. Die troffen ze aan op een parkeerplaats in de Lombardstraat in Middelburg. De bestuurder van de auto, die vermoedelijk zat te wachten tot zijn kompaan, met bankpas en pincode van het slachtoffer, terugkeerde bij het voertuig, is ook aangehouden. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

De twee mannen, 19 en 24 jaar, zijn ingesloten in een politiecellencomplex. Daar worden ze gehoord door rechercheurs.

Waarschuw ouderen in uw omgeving
Dit soort bankpasfraude komt regelmatig voor. De politie bericht hier vaak over. We adviseren dan om, met name oudere, mensen in uw omgeving te waarschuwen voor dergelijke oplichtingspraktijken. In dit geval werd prima gehandeld door het slachtoffer. Hij riep hulp in van iemand die meteen doorhad dat de zaak niet pluis was, en een mooie aanhouding was het gevolg.