Automobilist wordt afgeleid door telefoon en botst tegen boom in ‘s-Heerenhoek

‘S-Heerenhoek – Op woensdag 24 Oktober is er omstreeks half 5 is er een bedrijfsbus met twee inzittende tegen een boom gereden doordat de bestuurder werd afgeleid door zijn telefoon.

Aangekomen op de plaats van het ongeval troffen de agenten een 19-jarige man uit Meliskerke aan, liggend in de berm. Hij werd bijgestaan door omstanders. Dit bleek de passagier uit het busje te zijn. Voor deze man werd een ambulance gewaarschuwd. De bestuurder, een 32-jarige man uit ’s-Gravenpolder, verklaarde meteen aan de politiemensen dat hij met zijn aandacht niet bij de weg was geweest, omdat hij op zijn telefoon bezig was.

De 19-jarige jongeman hoefde niet naar het ziekenhuis, omdat hij geen letsel had opgelopen als gevolg van de aanrijding. De bestuurder van het busje is door de politie naar de huisartsenpost gebracht. Van hem is op het bureau een verklaring opgenomen. Hij wordt verdacht van artikel 5 van de Wegenverkeerswet (Verbod om gevaar en/of hinder te veroorzaken voor overige weggebruikers). Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. Beide betrokkenen waren erg geschrokken van het ongeval. De bedrijfsbus is weggesleept door een takelbedrijf.