Auto raakt te water, dronken bestuurder zwemt naar de kant.

RILLAND – Een dronken 33-jarige man uit Sint Philipsland is afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur met zijn auto op de Oesterdam te water geraakt. 

Het slachtoffer verklaarde volgens de politie dat hij door zijn telefoon was afgeleid en hierdoor in de berm kwam met zijn auto. Hij verloor de macht over het stuur en raakte vervolgens met zijn auto te water. De man is zelfstandig uit de auto gekomen en naar de kant gezwommen. De man is langs de kant van de weg gaan lopen op zoek naar hulp, hiervoor heeft de man ten minste 3 kilometer afgelegd om vervolgens bij een tuinderij aan te komen.

Bij de tuinderij heeft de man een alarm af laten gaan om aandacht te trekken, hier werd echter niet op gereageerd. Omdat de man het erg koud kreeg en toch geholpen wilde worden heeft hij met een kar een deur vernield en in het pand een telefoon gevonden en 112 gebeld.

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, een eerste indicatieve test gaf 490 ugl aan. De man is in het ziekenhuis nagekeken, waar ook bloed is afgenomen om het alcoholgehalte definitief te bepalen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, en in dien mogelijk word zijn auto vandaag geborgen.