Auto in beslag genomen voor openstaande boetes in Goes

Goes – Omstreeks 2.20 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit Terneuzen aangehouden door de politie. Bij een controle van zijn gegevens bleek dat hij nog voor 3800 euro aan boetes had openstaan.

Uit onderzoek bleek dat voor verschillende boetes het voertuig waarin hij reed buiten gebruik gesteld kon worden. Omdat de man aangaf niet te kunnen betalen besloten de agenten over te gaan tot buitengebruikstelling van de auto waarin de man zat. Een takelbedrijf is naar de Grote Markt in Goes gekomen om de auto weg te slepen. De man weigerde vervolgens alle medewerking en wilde de auto niet afstaan. Na een hoop uitleg en discussies is de man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en werd de auto weggesleept door het takelbedrijf.

Op het politiebureau bleek dat de Terneuzenaar een kleine hoeveelheid hasj en wiet bij zich had. Omdat nu ook de verdenking rees dat de man de auto bestuurd had onder invloed van drugs, hebben de agenten een speekseltest bij de man gedaan die positief aangaf op het gebruik van THC, de werkzame stof in cannabis. Een arts kwam naar het politiebureau en heeft een bloedmonster afgenomen van de 24-jarige. Dit monster wordt opgestuurd naar het NFI waar men gaat onderzoeken wat het exacte gehalte THC was bij de verdachte. Die uitslag wordt later pas bekend. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. Hij mag zich later voor een rechter verantwoorden.