14-jarige jongen aangehouden na poging diefstal van landbouwvoertuig in Aagtekerke

Stock Politie©StijnEnter

Aagtekerke – Op zondag 24 juni is een 14-jarige jongen aangehouden voor een poging tot het stelen van een landbouwvoertuig in Aagtekerke.

In de nacht van zaterdag op zondag meldde een bewoner van de Geschieresweg in Aagtekerke bij de politie dat hij zojuist een jongeman had betrapt die er op zijn landbouwvoertuig vandoor wilde gaan. Hierbij had de jongen behoorlijk wat schade aangericht op het erf van de melder.

De man hield de 14-jarige jongen uit Middelburg in bedwang tot de agenten aankwamen bij het opgegeven adres. Zij hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij gehoord worden over hetgeen hij gedaan heeft.

De man uit Aagtekerke hoorde rond 00.30 uur ineens een hoop kabaal op zijn erf. Hij snelde naar buiten en zag dat een jongen in zijn landbouwvoertuig reed. Hij heeft de jongen aangeroepen om uit het voertuig te komen, maar de jongen gaf daaraan geen gehoor. Op een gegeven moment kwam de jongen op de melder afrijden, maakte een bocht om het erf af te rijden, maar kwam tot de conclusie dat dat niet zomaar ging omdat de auto van de melder in de weg stond. Doordat hij het voertuig niet onder controle had raakte hij vervolgens een hekwerk en wat staldeuren.