Twee buitenbranden in nog geen uur tijd in Middelburg; mogelijke brandstichting

Middelburg – Woensdagavond is de brandweer van Middelburg uitgerukt voor twee branden bij  ondergrondse containers.

De branden ontstonden tussen 21.30 uur en 22:00 uur. De brandweer werd met gepaste spoed opgeroepen om naar de Vrijlandtstraat te gaan om de brand te blussen. Ter plaatse stond volgens de getuige de container al in brand, en sloegen de vlammen er al uit toen de brandweer de container opende. De brandweer heeft nog enige brandbare spullen uit de container verwijderd, en vervolgens de container vol water laten lopen. Hierna kon met retour kazerne. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Ook de Boa’s van de gemeente Middelburg kwamen polshoogte nemen, en hebben enige foto’s gemaakt van de brand.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Niet veel later werd de brandweer nogmaals opgeroepen voor een buitenbrand.

De brandweer van de post torenweg uit Middelburg werd woensdag avond om 22:07 uur nogmaals gealarmeerd voor een containerbrand aan de Roozenburglaan te Middelburg.

Ter plaatse bleek dat er troep, welke naast een ondergrondse container stond, vermoedelijk in de brand was gestoken aan de Buitenhovelaan in Middelburg. Vermoedelijk gaat het om brandstichting, de politie is met meerdere eenheden opzoek naar een mogelijke dader in de omgeving van de brand.

Om 22:16 uur kwam de brandweer ter plaatse, zij hebben al snel een blussing gestart op de het brandende afval en later ook in de container.