Twee bestuurders aangehouden die onder invloed zijn van verdovende middelen

Vlissingen, Oost-Souburg – Twee bestuurders werden vannacht betrapt op het rijden in hun auto terwijl zij onder invloed van drugs waren. In beide gevallen vielen de bestuurders op door hun rijgedrag en werden ze gecontroleerd door agenten.

Op de President Rooseveltlaan moest een 41-jarige man uit Bergen op Zoom zijn rijbewijs inleveren. Uit de speekseltest die de man moest ondergaan bleek dat hij onder invloed was van cocaine. Door een arts is bloed afgenomen van de man, dat wordt onderzocht door het NFI. De uitslag wordt op een later moment bekend. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR. Daar zal een onderzoek plaatsvinden naar of de man nog wel geschikt is om in een auto te rijden.

In Oost-Souburg, in de Regentessestraat, kreeg een 45-jarige Vlissingse automobilist vannacht rond 01.30 uur een stopteken van surveillerende agenten. Hij voldeed daar niet aan en ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk reed de man zich vast in de Vlissingsestraat en kon hij worden aangesproken door de agenten. De man moest een speekseltest ondergaan waaruit bleek dat hij onder invloed was van amfetamine. Een arts is naar het politiebureau gekomen om een bloedmonster af te nemen. Dat wordt opgestuurd naar het NFI voor verder onderzoek.