Scouts met bootjes in problemen op Oosterschelde; Hulpdiensten schalen op naar GRIP 1

Sint-Maartensdijk – Op de Oosterschelde tussen Sint-Maartensdijk en Wemeldinge zijn vier zeilbootjes en 1 begeleidingsboot met Belgische zeescouts in de problemen gekomen Meerdere helikopters, ambulances en brandweervoertuig zijn ter plaatse om hulp te verlenen. Voor de coördinatie van het incident hebben de hulpdiensten opgeschaald naar grip 1. Het lukte de personen niet om aan de kant te komen.

Een woordvoerder laat weten dat twee van de boten zouden zijn vastgelopen en een derde zou zijn omgeslagen. Alle opvarenden zijn veilig aan wal gebracht op drie verschillende locaties en worden daar opgevangen. Ten minste één persoon is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokken zijn nagekeken door ambulancepersoneel. In totaal zaten er 21 personen op de bootjes

Ook meerdere reddingsboten van de brandweer en KNRM zijn ter plaatse om te assisteren bij het incident. De zeilboten zouden in de problemen zijn gekomen door het stormachtige weer op de Oosterschelde.