Politie en NFI doen aanvullend onderzoek na fataal ongeval in Goes

Goes – De politie heeft in de avond en nacht van 17 april aanvullend onderzoek gedaan naar een fataal ongeluk op de van de Spiegelstraat. 

In de nacht van 17 op 18 oktober 2018 reed de toen nog 19-jarige S. M. een 33-jarige vrouw uit Goes met haar 30-jarige vriend uit Macedonië aan op de van de Spiegelstraat ter hoogte van de spoorovergang bij ”Ockenburg”, dit met de dood voor beide tot gevolg. Na onderzoek destijds bestaan de vermoedens dat M. de bewuste avond met een snelheid van ongeveer 120 kilometer over de van de Spiegelstraat reed, dit onder invloed van alcohol.

Om aanvullend onderzoek te doen hebben het NFI en verkeersspecialisten van de politie vanavond de krachten gebundeld en zijn er remproeven en snelheidstesten gedaan. Bij de spoorwegovergang zijn remproeven uitgevoerd met verschillende snelheden. Bij het Shell-tankstation even verderop zijn snelheidstesten gedaan. Dit omdat M. op bewakingsbeelden van het tankstation te zien was in de bewuste nacht. Om de exacte snelheid te bepalen wordt vannacht zeer geavanceerde apparatuur gebruikt om met behulp van onder meer de bewakingscamera’s bij het tankstations beelden te kunnen vergelijken.

M. is inmiddels sinds 3 april vrijgelaten uit zijn voorarrest op zeer strenge voorwaarden. In afwachting van de rechtszaak zit hij thuis.

Ten tijde van het onderzoek is de van de Spiegelstraat volledig afgesloten. Voor auto’s geld een omrijroute via de Westwal, de Ringbaan West, de Ringbaan Oost en de Oranjeweg. Fietsers kunnen gebruik maken van de spoorwegovergang bij de Buys Ballotstraat.