Mogelijk terroristische aanslag in Utrecht, politie vanuit het gehele land op de been

Utrecht – Maandagochtend 18 maart is in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht geschoten, meerdere mensen raakten hierbij gewond.

Het incident gebeurde rond 10:45 uur. Een grootschalige zwaarbewapende politiemacht is op de been, ook zou vanuit Soesterberg een zwaarbewapende eenheid van Defensie op de been zijn. Het onderzoek is op dit moment gaande, de politie houd hierbij rekening met een terroristisch motief.

Het UMC in Utrecht heeft voor het incident het calamiteitenhospitaal opgengesteld. Hier kunnen slachtoffers onmiddelijk opgevangen worden. Ook zijn drie traumahelikopters en een politiehelikopter ingezet. Ook vanuit Zeeland zou een arrestatieteam met meerdere voertuigen onderweg zijn. Over eventuele verdachte(n) is nog niets bekend.

De aangekondigde acties van de politie op het Malieveld zijn tijdelijk opgeschort, agenten gaan massaal richting Utrecht om collega’s bij te staan. Politie Noord-Nederland meldt dat ook zij de ontwikkelingen nauw volgen. Op Vliegbasis Leeuwarden zouden verschillende eenheden paraat staan.