Zeeland gaat zwaar gebukt onder flinke storm met zware windstoten

Aan de Pinksterbloemstraat in Goes waaide er een dak van een woning

Zeeland – De provincie Zeeland gaat zwaar gebukt onder de zware storm die op zondag middag 10 maart over Zeeland trok.

Tijdens de storm werd de meldkamer van de Zeeuwse brandweer overspoelt door telefoontjes van stormschade. Volgens de Veiligeheidsregio varieerde dit van omgewaaide bomen in bijvoorbeeld Sint Jansteen, Breskens, Waarde, Terneuzen, Wolphaartsdijk, Arnemuiden. Tot afwaaiende dakpannen, schoorstenen, verkeersborden, zonnepanelen en partytenten. ”We verzoeken u als u in een levensbedreigende situatie zit 112 te bellen. Als dat niet zo is verzoeken wij u in verband met de vele meldingen 0900-8844 te bellen.” aldus de Veiligheidsregio.

Wegafsluitingen

Door de storm is de Zeelandbrug afgesloten voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhangers. Deze worden verzocht om om te rijden via Bergen op Zoom. Door de storm was de N57 tijdelijk afgesloten op de Oosterscheldekering. Rond 15:30 uur werd deze echter weer vrijgegeven.

Omgevallen bomen

In onder andere Krabbendijke, Waarde, Goes, Wolphaartsdijk en Borssele vielen diverse bomen om. Op Omroep Zeeland verscheen een filmpje welke gemaakt is in Goes dat er een boom omvalt:

Op de Westerschelde bij Ellewoutsdijk ging er een duwbak vandoor:

Zojuist heeft Buienradar bekend gemaakt dat het geen code oranje meer is in Zeeland. Voorlopig is het nog wel code geel.

UPDATES VOLGEN