Jaarwisseling kost gemeente Reimerswaal 15.000 euro

Reimerswaal – De afgelopen jaarwisseling verliep in de Gemeente Reimerswaal redelijk rustig. “De afgelopen jaarwisseling kende over het algemeen een rustig verloop en daar ben ik dankbaar voor en blij mee. Met hulp van inwoners, vrijwilligers, initiatiefnemers, jongerenwerk, boa’s, gemeentewerken, politie en brandweer kregen we een jaarwisseling waar we met elkaar trots op kunnen zijn!” zei Mevr. van Egmond in haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Reimerswaal.

15.000 euro schade

Niet alles verliep helemaal vlekkeloos tijdens de jaarwisseling. Zo waren er een aantal meldingen van overlast en te vroeg afgestoken vuurwerk. Ook dit jaar was er weer schade tijdens de jaarwisseling. Bij die schade moeten we denken aan kapot asfalt, kapotte afvalbakken, verkeersborden, bankjes en een kapotte schommel. Ook de de buitendienst heeft kosten gemaakt door het voortijdig en achteraf opruimen van rommel. Alles bij elkaar heeft het afgelopen jaarwisseling de Gemeente Reimerswaal zo’n 15.000 euro gekost. Dat is meer als in de gemeente Kapelle. Daar was er ruim 12.000 euro schade. De kosten van de jaarwisseling komen daarmee hoger uit dan vorig jaar. “Wellicht valt het bedrag u mee. Maar, laat ik maar heel eerlijk zijn: Elke euro die we hier aan moeten uitgeven is zondegeld, het is geld van ons allemaal. Geld dat we liever aan andere zaken uitgeven, waar onze inwoners wat aan hebben.” Zei de burgemeester.

Feest voor iedereen

Ook de Gemeente Reimerswaal kent veel verschillende tradities tijdens de jaarwisseling. Van een koenckelpotfanfare tot met brommers zonder uitlaat door de dorpen knallen, van carbidschieten tot eindeloos vuurwerk afsteken. Mevrouw van Egmond sloot het deel over de jaarwisseling als volgt af: “En zo ingewikkeld is het eigenlijk niet: let op je kroost, houd je aan de veiligheidsregels, heb respect voor de ander en voor wat niet van jou is, ruim je rommel op en de jaarwisseling is een feest voor iedereen. Een onbevangen jaarwisseling voor iedereen.”

Incidenten jaarwisseling in Gemeente Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal was het voor de hulpdiensten een rustige jaarwisseling. In de ochtend had de brandweer van Kruiningen een uitruk naar de Nishoek in Kruiningen. Daar was op het terrein een fors vreugdevuur. Een eindje verderop in de Nishoek zag iemand de vlammen boven het dak van het bedrijf komen. Deze waarschuwde hierop de brandweer die daarvoor met een blusvoertuig en een ladderwagen uitrukte. Toen de brandweer ter plaatse kwam heeft het afvalverwerkingsbedrijf de brand zelf geblust. ’s Avonds was er een persoon zwaar gewond geraakt bij een woningbrand in Yerseke. De brandweer rukte daar uit voor een melding van een woningbrand. Door onbekende oorzaak was er in de slaapkamer van het slachtoffer brand ontstaan. Het slachtoffer liep hierdoor forse brandwonden op.

Bron: DitIsMiddenZeeland.nl

Woningbrand Yerseke