Beste lezer van 112Midden-Zeeland

Het einde van het jaar 2020 is in zicht.
We willen in deze reeks onze trouwe bezoekers van 112Midden-Zeeland meenemen naar de hoogtepunten uit 2020.
Hieronder vindt u de hoogtepunten van Juli.

Veel kijk en leesplezier in onze hoogtepunten

Witte kruis neemt nieuwe ambulancepost Kruiningen in gebruik

04-07-2020

Kruiningen- Het witte kruis ambulancezorg heeft woensdag 1 juli de nieuwe ambulancepost aan de Slagveldstraat in Kruiningen, in gebruik genomen.  

Het nieuwe gebouw, waar ook Solide kozijn en deur in gevestigd is, is van alle gemakken voorzien. Zo is er naast de garage waar twee voertuigen gestald kunnen worden ook een huiskamer en slaapverblijven voor het ambulancepersoneel. De voormalige post van de ambulance zat gevestigd aan het industrieterrein aan de Nishoek. Hier beschikten de medewerkers over een bedrijfsunit. Daar had men met name ’s nachts te veel rumoer. Het witte kruis heeft vanaf 1 juli het nieuwe pand in gebruik genomen.

Trouwauto gaat in vlammen op in Meliskerke

10-07-2020

Meliskerke – Aan de Torenstraat in Meliskerke is vrijdagmorgen een trouwauto uitgebrand.

De brand werd rond 11:35 uur gemeld. Ter plaatse stond de auto in brand. Bij de brand kwam veel rook vrij, waardoor een gedeelte van de Torenstraat blank stond. Het bleek te gaan om een trouwauto die een bruidspaar vervoerde. De bestuurder van de auto werd op de brand bemerkt nadat er mensen hem dwongen te stoppen. Na bluspogingen van omstanders, door middel van brandblussers is de brandweer ter plaatse gekomen. Deze hebben de oude auto volledig geblust. Van de auto is niet veel meer over, en zal als verloren moeten worden beschouwd. Het bruidspaar werd door omstanders naar huis gebracht. Ten tijde van de brand is een gedeelte van de Torenstraat afgesloten geweest voor verkeer. Na de motorkap geforceerd te hebben, kon de brandweer de brand volledig blussen. Een band is tijdens de brand ontploft. Lokale ondernemers hebben tijdens de brand, onderdak aangeboden voor het bruidspaar. De auto is getakeld door bergingsbedrijf Kuzee.

Brand in palletstapel bij bedrijf slaat over naar loods Finlandweg Nieuwdorp

13-07-2020

Nieuwdorp – Maandagavond 13 juli is bij een bedrijf aan de Finlandweg brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand.

De brand werd rond 18:20 uur gemeld en al snel opgeschaald naar middelbrand. Meerdere blusploegen, een waterwagen en hoogwerker werden met spoed naar het bedrijf aan de Finlandweg gestuurd.

Volgens Veiligheidsregio Zeeland is de brand ontstaan in een stapel pallets die tegen het pand gestapeld staan, en inmiddels doorgeslagen in het pand. Ongeveer 20 minuten na de eerste melding van de brand, is een grootwatertransport opgeroepen. Hiermee kan de brandweer grote hoeveelheden water oppompen uit een waterbron om zichzelf van voldoende bluswater te voorzien.

Drenkeling uit het water gehaald in Domburg

13-07-2020:

Domburg – De hulpdiensten zijn op maandag 13 juli massaal uitgerukt voor een zwemster in problemen bij Domburg.

De melding van een persoon in problemen kwam rond 20:00 binnen bij de hulpdiensten. Deze rukten massaal uit. Bij Domburg bleek er een 83-jarige vrouw in problemen te zijn geraakt tijdens het zwemmen. De vrouw ging zwemmen maar het duurde lang voordat ze terugkwam. Een omstander vertelde dat de vrouw in het water dreef waarop zij gelijk naar de kant gehaald is. De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens omstanders ging de vrouw zwemmen, maar het duurde geruime tijd, voor ze uit het water kwam. Toen de omstanders zagen dat ze op haar buik dreef, vertrouwde men het niet, en sloegen groots alarm. De vrouw van 83 is geruime tijd op het strand gereanimeerd. De KNRM hebben het ambulancepersoneel met de strand truck naar de ambulance gebracht. De opgeroepen traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. De vrouw overleed enige dagen later in het ziekenhuis

Persoon overleden na explosie in woning Vlissingen

30-07-2020

Vlissingen – Een bewoner van een appartement waar vanavond een explosie plaatsvond is hierbij overleden.

Dat maakte de Veiligheids regio Zeeland zojuist bekend.

Door de explosie, die rond 20:49 uur plaatsvond, ontstond direct brand welke door de brandweer binnen 10 minuten opgeschaald is naar Grip 1. Meerdere blusvoertuigen, hoogwerkers, ambulances en een traumahelikopter zijn onderweg naar de brand.

Rond 21:15 uur schaalde de brandweer op naar het sein zeer grote brand.

Onder andere vanuit regio Bergen op Zoom zijn ambulances onderweg naar Vlissingen, vanaf de voorkant van de flat worden bewoners geëvacueerd met behulp van ladders en ladderwagens. Volgens een verslaggever ter plaatse heerst er grote chaos in de straat en word er niet gedacht aan het houden van afstand.

Bewoners van de flat worden op dit moment opgevangen in een naastgelegen school. Voor hen word gekeken naar een opvanglocatie voor de nacht. Volgens omstanders was er vlak na de explosie een stevige gaslucht te ruiken, volgens de Veiligheidsregio Zeeland is ook Enduris ter plaatse gevraagd. Onderzoek zal moeten gaan uitwijzen wat de oorzaak van de explosie is.