Graafmachine geborgen door kraan na olielekkage; N289 bij Kruiningen afgesloten

Kruiningen – Op de Oude Rijksweg (N289) ter hoogte van ‘De Uitkijk’ bij Kruiningen is op woensdagmiddag 17 april een graafmachine stil komen te staan.

Door onbekende oorzaak knapte er een leiding in de graafmachine. Daardoor lekte er hydrauliekolie op de N289 ter hoogte van Kruiningen. De bestuurder van de graafmachine had dit vlug in de gaten en zette zijn graafmachine stil. Wel blokkeerde hij hiermee de weg vanaf de ovonde bij Kruinigen richting Krabbendijke. Deze konden echter omrijden via een parallelweg. Hoelaat het incident gebeurde is niet bekend. De weg is enkele uren afgesloten geweest. Verkeer ondervond echter geen vertraging.

De eigenaar van de kraan kwam de kraan zelf met een dieplader ophalen. Maar als de motor van de graafmachine werd gestart, zou de hydrauliekpomp weer gaan pompen en zou de graafmachine weer veel hydrauliekolie verliezen. Daarom werd er ook een kraan bijgehaald. De kraan tilde de graafmachine op de dieplader waarna deze afgevoerd kon worden naar de thuisbasis in Waarde.