Gemeente Borsele anticipeert op hevige regenbuien

Borsele(gemeente) – De gemeente Borsele bereid zich vandaag voor op het aankomende noodweer, dat hebben zij op hun website bekendgemaakt.

Omdat er naar verwachting in de loop van de middag en avond wederom hevige regen en onweersbuien over Zeeland trekken worden er op dit moment voorbereidende maatregelen getroffen. Eerder deze week leidde dit namelijk tot ernstige wateroverlast.

Op diverse plaatsen in de gemeente zullen medewerkers van de Buitendienst paraat staan om maatregelen te kunnen nemen als het hard gaat regenen. Zo zullen er kolkenzuigers op strategische punten paraat staan om verstopte kolken weer vrij te krijgen. Ook de brandweer zal paraat staan om snel bijstand te kunnen verlenen. Naast deze maatregelen is er ook extra pompcapaciteit op locatie beschikbaar. Om zich goed voor te kunnen bereiden staat de gemeente in nauw contact met een meteorologisch instituut om de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen.

Ook geeft de gemeente aan haar inwoners extra advies bij wat te doen als er water opkomt. De gemeente verteld hierover het volgende ” Als noodoplossing kunt u uw regenpijp net boven de grond doorzagen. Het water komt dan niet meer omhoog via uw toiletpot of putje, maar loopt uw tuin in. Voor de toekomst adviseren wij u om een ontlastputje te installeren. Een ontlastputje biedt in veel gevallen een relatief goedkope uitkomst om overlast in uw woning te voorkomen en deze kunt u zelf monteren. Een ontlastput zit in of onder aan de regenpijp en lijkt op een schrobputje. Dit putje voert regenwater af naar uw tuin in plaats van naar uw rioolsysteem.”

Mocht onverhoopt het waterniveau op straat toch oplopen en het water in woningen binnenlopen, dan worden bewoners geadviseerd contact op te nemen via 0113-238400

Zie ook:

KNMI; Code oranje voor Zeeland

Ook in Borssele zware regenval; Kelders onder water

Zuid-Beveland zwaar getroffen door wolkbreuk; verschillende straten onder water