Drugspand aan de Prinses Beatrixweg in Wemeldinge drie maanden gesloten

Archieffoto: Pixabay

Wemeldinge – Burgemeester Hieltjes van de gemeente Kapelle heeft op vrijdag 1 februari 2019 een drugspand gesloten in Wemeldinge. Op 18 december 2018 heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Prinses Beatrixweg in Wemeldinge. Bij het doorzoeken van de bewuste woning trof de politie harddrugs aan. Vermoedelijk werd vanuit het pand ook gehandeld in harddrugs.

De gedwongen sluiting duurt drie maanden. De sluiting gaat in op 1 februari 2019 en duurt tot 1 mei 2019. De eigenaar is hierover in kennis gesteld.

Drugsbeleid

Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.

De Opiumwet geeft de burgemeester daarom de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Zo’n maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt teniet te doen, zodat klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. Herhaling moet worden voorkomen. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Burgemeester Huub Hieltjes roept inwoners dan ook op zelf aan de slag te gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties, maar verdachte situaties ook te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). ”Samen kunnen we de gemeente veilig houden.”