Brandweer Yerseke houdt vaardigheidstoetsen in Yerseke

Yerseke – Op zaterdag 13 april zijn de vaardigheidstoetsen in de klasse 112-baan gehouden door brandweer Yerseke, het scenario was als volgt:

Bij een bedrijf aan de Olzendepolder in Yerseke wordt de zaterdag vaak gebruikt voor onderhoud en reparaties aan materialen die in de werkweek worden gebruikt. Deze zaterdag is dit een kapotte trilplaat. Één van de medewerkers is bezig aan de kapotte trilplaat. Hij heeft de trilplaat met behulp van een shovel met heftrucklepels en een strop naar binnen gebracht.

Vanwege de kou is hij in de buurt van de brandende kachel aan het sleutelen. Verschillende bouten van de trilplaat worden losgedraaid. Bij de werkzaamheden loopt wat diesel op de vloer van de loods. Plots begeeft de hijsstrop het en de trilplaat valt naar beneden. De hand van de medewerker zit onder de trilplaat die ongeveer 700 kg. weegt bekneld. De medewerker kan geen kant op en heeft in paniek ook nog een jerrycan met diesel omgetrapt. De dieselolie bereikt de brandende kachel en vliegt in brand.

Een net gearriveerde medewerker opent de toegangsdeur en ziet rook en vlammen. Hij belt 112. De centralist vraagt de medewerker de brandweer buiten op te wachten en het hekwerk dat toegang geeft tot het terrein voor de brandweer te openen. Hij weet niet dat er binnen nog een collega aanwezig is. Pas als de brandweer arriveert ‘ziet’ hij dat er nog een auto op het terrein staat en ‘herinnert’ hij dat de deur van de loods open was. Dit betekent dat er nog iemand binnen moet zijn.

De winnaar word later vanavond bekend