Auto brand volledig uit op A58 bij Schore

Schore – Op donderdag 14 maart is de brandweer met spoed opgeroepen voor een voertuig die volledig in de brand stond.

De brandweerploegen van Yerseke en ‘s-Gravenpolder werd rond 23:45 uur opgeroepen om naar de A58 bij Schore te gaan. Brandweerkorps Kruiningen werd niet gealarmeerd omdat hun blusvoertuig aanwezig was bij een grote brand in Heinkenszand. Net voorbij de Vlaketunnel in de richting van Vlissingen stond er een voertuig volledig in de brand.

Een jonge bestuurder kwam vanaf Rotterdam en merkte in Brabant al dat de auto van zijn broertje wat kuurtjes vertoonde. Toen hij de Vlaketunnel uitreed verloor de auto al zijn kracht. Daardoor zette de jongeman de auto op de vluchtstrook. Toen hij uitstapte zag hij al rook vanonder de motorkap komen. Omdat zijn telefoon leeg was en hij geen oplader bij had kon hij niemand bereiken. Hij zwaaide naar het voorbijkomende verkeer om zo iemand te laten stoppen. Niet veel later stopte een motorrijder die hem te hulp schoot.

Op dat moment kwamen de vlammen al vanonder de motorkap. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en de twee ondernamen een poging om het vuur te bestrijden met een brandblusser welke in de muur van de Vlaketunnel zat. Dat werkte echter niet genoeg. Al snel werd door de Rijkswaterstaat de tunnel volledig afgesloten. Toen de brandweer van Yerseke ter plaatse kwam blusten zij de brand. Niet veel later kwam ook de blusploeg van ‘s-Gravenpolder ter plaatse maar hun inzet bleek niet meer nodig.

Nadat de brand geblust was werd er aan de brandweer gevraagd om hun blusvoertuig op de vluchtstrook te zetten zodat er weer èèn baan vrijgegeven kon worden. Niet veel later kon bergingsbedrijf de Moor het uitgebrande voertuig en de bestuurder meenemen.

De bestuurder was vrij nuchter over het incident: “Ik ben zelf veilig, dat is het belangrijkste. En er is nog genoeg metaal op de wereld toch?”