6 nieuwe patiënten besmet met coronavirus (COVID-19) in Zeeland; 27 mensen totaal besmet

Zeeland – In Zeeland zijn vandaag zes nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19).

Er zijn nu 27 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland
Het betreffen personen uit Sint-Maartensdijk, ’s-Heer Abtskerke, Middelburg, Kapelle, Wolphaartsdijk en Terneuzen. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.
Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden.
Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351).